Samen werken aan herstel!

‘Simply Running’ (hardloopanalyse)

Hardlopen wordt al jarenlang gepromoot als een sport die iedereen kan beoefenen. Jong en oud, dik en dun, het enige dat je nodig hebt is sportieve kleding en sportschoenen. Zo simpel is dit echter niet! Schaatsen, zwemmen en golfen noemen we technische disciplines, maar hardlopen is dat ook! Looptechniek is aan te leren en te verbeteren. Een juiste looptechniek betekent minder blessure gevoelig lopen en dus meer plezier in het bewegen!

De combinatie van het manueel therapeutisch onderzoek (behandeling) en het maken van een videoanalyse van het hardlooppatroon is ideaal.

Aan de ene kant krijgt u inzicht in de belangrijke voorwaarden die nodig zijn in het hardlopen op het gebied van mobiliteit, kracht en stabiliteit.

Aan de andere kant kan ik u d.m.v. een videoanalyse een duidelijke en inzichtelijke terugkoppeling geven van uw hardlooptechniek.

Na afloop zult u op de hoogte zijn van de kwaliteit van uw hardlooptechniek en van de (eventuele) aanwezige lichamelijke oorzaken van uw klachten. Aan de hand daarvan zult u voorzien worden van de juiste adviezen/oefeningen om uw hardlooptechniek (indien nodig) te verbeteren en lichamelijke oorzaken zelf aan te pakken. Met als resultaat: een lichtere, effectievere en dus minder blessure gevoelige hardlooptechniek.

Voor wie is een hardloopanalyse aan te raden?

Het maken van een hardloopanalyse is uitermate geschikt voor:

  • Beginnende hardlopers.
  • (Beginnende) hardlopers die snel last hebben van blessures/pijntjes en weer (tijdelijk) moeten stoppen.
  • (Ervaren) Hardlopers die vaker last hebben van terugkerende blessures of pijntjes.
  • Hardlopers zonder blessures, maar die juist efficiënter (vaak ook ‘mooier’) willen hardlopen en/of op zoek zijn naar een snellere tijd. Ook deze hardlopers zijn van harte welkom.

Voor een hardloper is het uitermate vervelend om ‘’uit de running’’ te zijn door een blessure (vaak langdurige blessures) en voor een beginnende loper om na enkele weken al weer te moeten stoppen. Veel voorkomende blessures zijn:

  • Pijn in de lage rug
  • Pijn in de liezen
  • Pijn in de hamstrings
  • Pijn buitenzijde heupen
  • Pijn in de knie
  • Pijn (buitenzijde) kuiten
  • Pijn in de achillespezen

Vergoeding

De eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten. Hiervan wordt maar 60 minuten in rekening gebracht.

Aan de hand van de bevindingen zullen eventuele vervolgsessies (30 min.) worden aangeraden. Dit is afhankelijk van de techniek, blessures, enz. Indien er sprake is van een blessure en/of een pijnklacht, zullen de kosten (volledig of grotendeels) vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover vind u bij TARIEVEN & VERGOEDINGEN.

Benieuwd of ik iets voor u kan betekenen, neem gerust vrijblijvend contact op.

FYSIO & MANUELE THERAPIE
Ken van Daal

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

06 – 11 75 48 64

LET OP! NIEUW ADRES

Kranestraat 33
5961 GX Horst

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

info@manueletherapievandaal.nl

Volg mij op social media.

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

Openingstijden

Maandag (08.00-20.00uur)
Dinsdag (08.00-20.00uur)
Woensdag (08.00-20.00uur)
Donderdag (08.00-20.00uur)
Vrijdag (08.00-20.00uur)

In overleg zijn er ook afspraken
buiten openingstijden mogelijk.

 

 

Extra informatie

Coronabeleid
Privacyverklaring
Disclaimer
Algemene voorwaarden

AGB Zorgverlener 04111272
AGB Praktijk 04091614
BIG 29908649504
K.v.K. 82546797

Zorgbeoordeling