Samen werken aan herstel!

Mulligan concept

Last van pijnlijke gewrichten? Gaat bewegen niet meer soepel en belemmerd dit uw dagelijks leven? Met de Mulligan Concept fysiotherapie methode kan de fysiotherapeut u snel én vrijwel pijnloos van uw klachten afhelpen.

Wat is Mulligan?

Het Mulligan Concept is een speciale methode waarbij de therapeut snel en pijnloos uw klachten aan uw gewrichten kan herstellen zodat dat u na behandeling weer effectief kunt bewegen. De methode gaat hypothetisch uit van een ´sporingsprobleem´.

Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast. Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden. Bij uw gewrichten kan dit ook aan de hand zijn. Uw gewrichten bewegen dan door bijvoorbeeld een misstap of vertilling niet meer zo soepel als voorheen. Met de Mulligan methode masseert en corrigeert de therapeut uw gewricht langzaam weer terug op zijn plek. Dit leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Voor welke soort klachten is Mulligan geschikt?

De Mulligan methode is voor iedereen die last heeft van gewrichtsproblemen. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Vaak is hierbij geen oorzaak te vinden op röntgenfoto’s of scans, maar heeft u wel last van pijn bij beweging. Hierbij kunt u denken aan pijn- of bewegingsproblemen in:

  • arm
  • enkel
  • heup
  • hand
  • knie
  • nek
  • pols
  • rug
  • schouder

Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor u een geschikte behandeloptie is.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mulliganconcept.nl

Benieuwd of ik iets voor u kan betekenen, neem gerust vrijblijvend contact op.

FYSIO & MANUELE THERAPIE
Ken van Daal

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

06 – 11 75 48 64

LET OP! NIEUW ADRES

Kranestraat 33
5961 GX Horst

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

info@manueletherapievandaal.nl

Volg mij op social media.

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

Openingstijden

Maandag (08.00-20.00uur)
Dinsdag (08.00-20.00uur)
Woensdag (08.00-20.00uur)
Donderdag (08.00-20.00uur)
Vrijdag (08.00-20.00uur)

In overleg zijn er ook afspraken
buiten openingstijden mogelijk.

 

 

Extra informatie

Coronabeleid
Privacyverklaring
Disclaimer
Algemene voorwaarden

AGB Zorgverlener 04111272
AGB Praktijk 04091614
BIG 29908649504
K.v.K. 82546797

Zorgbeoordeling