Samen werken aan herstel!

Triggerpoint therapie

Heeft u last van spierknopen oftewel triggerpoints? Kleine pijnlijke verhardingen in uw spieren? Dan is triggerpoint therapie de juiste behandeling voor u. Triggerpoint therapie is erop gericht om uw spierknopen te verwijderen. Triggerpoints kunnen in principe door uw hele lichaam voorkomen, maar de meeste mensen hebben last van spierknopen in rug, schouders en nek. Door de verharding te masseren, worden de afvalstoffen afgevoerd en kan de spierophoping zich weer ontspannen. Daarmee neemt de spanning in uw spier af en zullen ook uw pijnklachten verdwijnen.

Wat is Triggerpoint therapie?

Triggerpoints zijn de meest voorkomende directe oorzaken van pijnklachten in het menselijk lichaam. Het zijn kleine verkrampingen in bijvoorbeeld de spieren die aanvoelen als kleine pijnlijke verhardingen. Hoewel triggerpoints meestal in de spieren zitten, kunnen deze ook in kapsels, banden en pezen voorkomen. Met triggerpoint therapie worden uw spierknopen verwijderd. Dankzij het masseren van de verharding worden de afvalstoffen afgevoerd. De spierophoping kan zich hierdoor weer ontspannen. Daarmee neemt de spanning in uw spier af en verdwijnen ook de pijnklachten. Afhankelijk van de ernst van de triggerpoints, kan één tot enkele behandelingen voldoende zijn om de klacht weg te nemen.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints zijn vervelend omdat ze uw dagelijks leven behoorlijk kunnen belemmeren. Triggerpoints kunnen op allerlei manieren ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak is stress. Maar ook ongezonde voeding, langdurige eenzijdige belasting of langdurig aanspannen met verkramping als gevolg, kunnen de oorzaak zijn van uw spierknopen. Daarnaast kan ook een trauma de oorzaak zijn, zoals een whiplash of een operatie. De doorbloeding van de spieren wordt hierdoor beïnvloedt, waardoor knopen kunnen ontstaan. Triggerpoints veroorzaken lokale pijn maar geven vaak ook vage uitstralende pijnklachten in aangrenzende regio’s.

Wanneer is triggerpoint therapie geschikt?

Deze behandeling is geschikt wanneer u één of meerdere van de volgende klachten/symptomen ervaart:

  • Stijfheid
  • Pijn (evt. met uitstraling)
  • Bewegingsbeperkingen
  • Krachtverlies

Benieuwd of ik iets voor u kan betekenen, neem gerust vrijblijvend contact op.

FYSIO & MANUELE THERAPIE
Ken van Daal

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

06 – 11 75 48 64

LET OP! NIEUW ADRES

Kranestraat 33
5961 GX Horst

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

info@manueletherapievandaal.nl

Volg mij op social media.

Fysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de MaasFysio & manuele therapie Ken van Daal, Horst aan de Maas

Openingstijden

Maandag (08.00-20.00uur)
Dinsdag (08.00-20.00uur)
Woensdag (08.00-20.00uur)
Donderdag (08.00-20.00uur)
Vrijdag (08.00-20.00uur)

In overleg zijn er ook afspraken
buiten openingstijden mogelijk.

 

 

Extra informatie

Coronabeleid
Privacyverklaring
Disclaimer
Algemene voorwaarden

AGB Zorgverlener 04111272
AGB Praktijk 04091614
BIG 29908649504
K.v.K. 82546797

Zorgbeoordeling